Om BabyHovedsiden SØK PÅ ORD SOM BEGYNNER MED
 b   c   d   e   f   g   h   i   j   k   l   m   n   o   p   q   r   s   t   u   v   w   x   y   z   æ   ø   å

Hard avføring hos små barn

Hei! Jeg har en datter født des.-98 som er plaget med hard avføring! Det kan virke som om hun kvier seg for å bæsje for hun står rett opp og ned og spenner musklene i bein og rumpe. Prøver å få henne til å sitte i sittestilling for å få åpning, men må bruke skikkelig makt for å få bøyd kneene. Det er helt OK og sitte både på potte og toalett, men problemet er å få henne til å skjønne at hun må hjelpe til selv for å få ut avføringen. Jeg har prøvd homopatmedisiner, malteekstrakt, kli i grøten og rosiner (har hun blitt lei av å spise). Svisker og sviskesaft for jeg ikke i henne! Er ikke interesser i å sette klyster for å hjelpe henne da jeg mener avføringen bør komme naturlig. Hun går aldri mer enn to døgn mellom avføringene. Har du noen tips jeg bør prøve for det er så forferdelig å se at hun har så vondt! Tips mottas med glede! Anita

prof. dr. Babill Stray-Pedersen, spesialist i kvinnesykdommer og fødselslære, Rikshospitalet Web

Kjære mor til to-åring

Å ha problem med hard avføring er slett ikke uvanlig for små barn, og det høres ut som om datteren din har kommet inn i en vond sirkel når det gjelder avføringen. Det kan for eksempel ha tilkommet en rift rundt endetarmsåpingen som har ført til smertefull avføring. Derfor vil hun ikke gjøre fra seg, og det oppstår hard avføring.
Det er viktig å få avføringen bløt. Du har jo prøvd en rekke bløtgjørende midler som bl.a. kli og malt. Du kan godt fortsette å bruke disse midlene. I tillegg har linfrø god effekt, og kan bli gitt i brød. Siden hun ikke er blitt bra, vil jeg anbefale at hun bruker laktulose i en periode. Laktulose er et avføringsmiddel som brukes hos barn. Hun bør undersøkes av lege før behandlingen starter, og legen må også følge opp behandlingen. Om det påvises sår eller sprukken hud rundt endetarmsåpingen, kan hun få resept på salve som brukes i noen dager for å lindre smertene ved avføring.
Både når det gjelder bløtgjørende behandling i form av diett og bruk av laktulose er det viktig å drikke rikelig med vann. Det kan være vanskelig å få til hos en to-åring, men uten vann har ikke behandlingen effekt.
Hun er nettopp fylt to år, og bruk av potte og toalett er nytt for henne. Det er viktig at hun får et positivt forhold til dette. Hun bør selv av fri vilje sette seg på potten. Om hun ikke vil det nå, vent en måneds tid og pøv igjen. Ha ro og god tid rundt avføringssituasjonen. Bruker hun potte, sitter hun godt på den. Om hun sitter på toalettsetet, bør hun ha en skammel til bena slik at hun får krøket de opp under seg. Da går det lettere å få ut avføringen fordi bekkenbunnen åpner seg og trykket mot tarmene øker.
Håper at dette kan være til hjelp. Lykke til!
Med vennlig hilsen
Dr. Anne Karin
< Februar prøver å bli gravid >
Gjør Baby.no til din startside Legg denne siden til Favoritter

Babyklubben
 Logg inn 
 Registrer deg   
Ukens Mamma Mening
Au Pair
Hei :). Hi dear family from Stavanger. I am Marina (24) a girl from Peru. I am looking for a family to work as a au pair. I been working here one year and i want to continuo one year with a family in Sandnes, Sola or Stavanger. I am a nice girl who can take care of your kids. My telephone number is 45808350. I hope to hear from you soon as posible.
 Stem 
 Vis resultat   

Læringsspill for barn - Developmental games for children

Jurk
Helsenett
Utgiver: www.baby.no Send mail til Redaksjonen,
Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. Baby © 1999-2005 Endre