Tips til barn som er glad i grøt
Dette er en hurtig metode for å avkjøle grøten når den lille er utålmodig og sulten. Lag en porsjon fruktmos og frys det i isterningsposer. Når du så har laget en porsjon grøt, putter du en isterning i grøten. Vips så har grøten den rette temperatur og en deilig smak av frukt.
For å variere litt kan du, når barnet er blitt 6 måneder gammelt, bruke havremel når du lager grøt. Kok mel opp med vann, og tilsett litt morsmelk /morsmelkerstatning til konsistensen er passe. Denne grøten blir ikke så klissete som havregrynsgrøt kan bli.
Skal du blande vann i barnegrøten, må du ikke tappe vann rett fra springen. Vannet kan da inneholde ulike metaller som barnet ikke bør få i seg. Vann som kokes opp i kjele er best! Er vannkvaliteten dårlig, kan du destilere vann i f.eks. en Britakanne før du koker det opp.
Godt måltid !
Kanskje du liker dette?
Julemat for barn og voksne
Juleribbe med sprø svor, pinnekjøtt kokt på trepinner, juleskinke og helstekt kalkun er ikke favorittmat til sjarmtroll på 6 måneder. Det er en selvfølge at også de minste skal serveres
10 tips til hva foreldre bør unngå ved matbordet
Hvem har vel ikke opplevd problemer rundt det å få barnet til å spise? Kanskje har du prøvd å finne på noe som gjør spisingen morsomt eller lokket med en
Mat og huskeliste for varekjøp
Hva skal du tenke på å handle nå som du har en liten en? Momenter som renhet, ernæring, kvalitet og pris får ny betydning. Margit Vea gir deg tipsene her