Baby født i juni

6 grunner til at juni-babyer er spesielle – i følge forskning

Sommeren har i høyeste grad kommet, i hvert fall i store deler av landet (unnskyld, Nord-Norge), og hvis du nærmer deg terminen betyr det rett og slett at dine dager som gravid er i ferd med å løpe ut!

Juni er faktisk en glimrende måned å ønske en baby velkommen på, og statistikken skal visstnok bevise at babyer som er født i denne måneden har masse potensiale. Uansett om du venter en kreps eller en tvilling kan du trolig forvente deg et barn med masse personlighet.

Under kan du lese mer om hvorfor er juni-babyene spesielle!

Størst sannsynlighet til å vinne en Nobel-pris

Det snakkes mye om at juni-babyer muligens har en ulempe når det gjelder det akademiske ettersom de er blant de yngste i klassene sine, men dette har tydeligvis ikke hadde noe å si på antallet Nobelprisvinnere som er født i juni. Statistisk sett så har babyer som er født i juni størst sjanse for å bli Nobelprisvinnere!

Størst sjanse for at de holder deg våken om natta

Kanskje alle de fantastiske Nobelprisvinnende ideene kommer til junibabyene etter at det har blitt mørkt? En studie viser at de som er født på våren og sommeren generelt sett legger seg senere enn de som er født på høsten og vinteren. Junibabyen din vil ha større sjanse for å utvikle seg til å bli en skikkelig nattugle som holder det våken!

Større mulighet for å bli superpositiv!

Hypertemi er en væremåte som kjennetegnes ved at man er oppstemt, og det skal visstnok være slik at junibabyer og andre som er født på våren er disponert for å være lykkeligere enn andre. Dette er jo utvilsomt gode nyheter for junimammaer!

Kan bli humørsvingninger

Joda, vi sa akkurat at junibabyene har større mulighet for å få et blidt åsyn, men svingninger i humøret er også noe som finnes oftere hos sommerbabyene. Så; selv om de har en god mulighet for å utvikle positivitet så kan de også bli utsatt for humørsvingninger. Når positiviteten først skrus av, så skjer det fort! Heldigvis kan de vende tilbake til det gode humøret igjen raskt.

Blir nok ikke en spenningssøker

Studier som har sett på dopaminnivåene sammenlignet med fødselstid på året antyder at spenningssøkende barn oftere fødes på høsten og vinteren. Barn født i mai og juni hadde de laveste nivåene, og dette indikerer at det er mindre sjanse for at de tar store risikoer.

Blir sannsynligvis høye

Forskere ved Cambridge konkluderte med at sommerbabyer vokser seg høyere enn de som er født i de kaldere månedene på året. Det er også større sjanse for at de får høyere fødselsvekst og at de er friskere ved fødselen. Venter du barn denne måneden er du jammen heldig!

Så: det var det! selv om de ikke er blant de eldste i klassen sin, så er det ingen tvil om at junibabyenen kan nå store høyder – både fysisk og mentalt!