Hvordan komme i gang med trening etter graviditet?

Etter en graviditet så er det veldig mange som lengter etter å komme tilbake i fysisk aktivitet. Noen ønsker kanskje tilbake den gamle kroppen og andre trenger trening mentalt. Når man skal begynne å trene etter graviditet så er det veldig viktig å være realistisk. Når vi skriver realistisk så mener vi selvfølgelig at man må se an forholdene. Faktisk så er det slik at hverken kroppen eller livssituasjonen er den samme etter en graviditet.

Ifølge nettsiden Fitfact så er den beste måten å komme tilbake til trening etter en graviditet å begynne i det små. Det kan være at man begynner å gå en tur og sakte men sikkert øker mengden. Noen vil ha vært svært aktive med trening helt opp til fødselen og her er det helt vanlig at man raskere kommer tilbake.

Aksepter faktorer som gjør treningen vanskeligere

En veldig vanlig situasjon som oppstår når man begynner å trene er at man at opplever faktorer som gjør det vanskelig. Her er noen av de vanligste årsakene til at trening etter graviditet blir vanskelig eller hos noen helt umulig:

  • Fødelsdepresjon
  • Søvnproblemer hos barn
  • Sykdommer hos barn
  • Komplikasjoner etter fødsel

Hvordan få hjelp til trening etter graviditet?

Hvis du ønsker å komme i gang trening etter graviditet så kan det være smart å få hjelp av en personlig trener. En personlig trener kan gi deg øvelser som passer til formen og ikke minst sørge for at det blir lagt opp til progresjon underveis i treningen. I tillegg til at det rent faglig er trygt så opplever mange som bruker en PT at de blir motivert og ikke minst føler på et ansvar for å faktisk følge planen.

Pandemi trening

De siste to årene så har Norge og resten av verden vært i en pandemi. Dette har gjort at det å komme seg til trening ikke er like enkelt. Derfor er det stadig flere nordmenn som velger å trene hjemme. Når Norge gikk inn i lockdown så var det mange som investerte i treningsutstyr hjemme. Som nybakt mamma så er det forståelig at dette ikke er på toppen av prioriteringslisten når det kommer til pengebruk. Derfor er det viktig å vite at man faktisk ikke trenger å bruke en formue for å trene hjemme. Du kan som regel bruke veldig mange av tingene man har hjemme og hvis man i tillegg kjøper en liten strikk som man kan trene med.

Husk å ha komfortable treningsklær

Et viktig lite tips til deg som ønsker å trene etter graviditet er at du investerer i noen gode treningsklær som passer kroppen din. Det er ikke noe poeng i å kjøpe noen veldig kostbare treningsklær fordi at man bruker de kun i en veldig kort periode men likevel så kan det være lurt å få noen komfortable klær.