Gavetips til nybakt mor

Ønsker du å gi en liten oppmerksomhet til en nybakt mor? Da trenger du kanskje noen gavetips! Mange av de beste gavene er gratis, noe som betyr at det finnes presanger for ethvert budsjett.

Vi har her laget en oversikt med 10 supre gavetips til nybakte foreldre, som ganske sikkert vil bli satt pris på!

10 barselgaver mor vil elske!

Enten du har en kone, kjæreste, søster, venninne, kollega eller nabo som har født, ønsker du kanskje å gi henne en fin gave eller oppmerksomhet for å feire begivenheten. Det finnes imidlertid et mylder av ting å velge mellom, og mange er usikre på hva de bør gi.

Nedenfor deler vi noen av våre beste gavetips til en nybakt mor.

1. Egentid (barnepass)

Er det noe som er verdt mer enn både diamanter og gull for en nybakt mamma, så er det litt egentid! Hun har kanskje båret på et barn i ni måneder, og barseltiden er gjerne preget av søvnløse netter og lite tid til egenomsorg.

Så hvorfor ikke gi henne egentid i gave? Det kan for eksempel være et klippekort på barnevakttjenester, der du kan passe barnet mens mor pleier seg selv. En gave som dette kan være gull verdt!

2. Velvære

Du kan også slå to fluer i én smekk, og gi den nybakte mammaen både egentid og velvære. Dette kan være et gavekort på et weekendopphold med spa om budsjettet tillater det.

Er du den nybakte morens kjæreste eller ektefelle, kan du kanskje fikse barnevakt? På den måten kan dere få litt alenetid, der du kan gi mor en etterlengtet massasje eller spabehandling.

3. Nyvasket hus

Tiden etter fødselen kan være travel, og ting som husvask og rydding kan fort bli nedprioritert. Det nye familiemedlemmet krever mye oppmerksomhet, omsorg og stell. Gi gjerne mor et «klippekort» på husvask, eller overrask henne med nyvasket hus!

Er du barnets far eller medmor, kan du kanskje overraske mor med nyvasket hus til hjemkomsten fra sykehuset?

4. Blomsterbukett eller -oppsats

Noen ganger er det enkle og klassiske det beste! De fleste setter pris på vakre blomster, og det gjelder også de fleste nybakte mødre. Blomster gir assosiasjoner til vår, nye begynnelser og lykke, og er perfekt å gi bort i forbindelse med en fødsel.

En blomsterbukett eller annen oppsats vil gjøre stas på den nye verdensborgeren. Samtidig kan mor dekorere omgivelsene sine med noe vakkert og velduftende.

5. Du lager middag

Like kjært som nyvasket hus eller barnepass, kan det være å bli vartet opp med deilig middag! I den travle barseltiden er det gjerne mindre tid til matlaging. Samtidig trenger mor mye næring dersom hun ammer.

Disk opp med favorittretten hennes, mens hun kan slappe av på sofaen. Denne gaven kan være fin å gi bort enten du er partner, mor, far, venn eller nabo!

6. Personlig smykke

Ønsker du å gi bort en gave som varer, samtidig som den er personlig? Da kan et smykke med barnets initialer (eller lignende) være en super gave. Andre gavetips til en nybakt mor, er armbånd, øredobber eller lignende.

Det finnes smykker i alle prisklasser. Ønsker du å gi den nybakte mammaen en verdifull gave, kan det for eksempel være snakk om et gullsmykke med diamanter.

7. Bøker

Dersom den nybakte mammaen er glad i litteratur, kan det være en god idé å gi henne bøker. Fra skjønnlitteratur og romaner, til faktabøker om spedbarn – det finnes utallige bøker å velge mellom!

Du kan eventuelt gi henne en babybok der hun kan skrive om alt fra barnets første ord til tiden på sykehuset. I en bok som dette kan man ofte også lime inn bilder. En gave som dette kan dessuten komme til glede for barnet når det blir eldre.

8. Babyklær eller -sko

Barn vokser raskt, noe som betyr at foreldrene sannsynligvis vil ha en del utgifter på klær og sko de kommende årene. Et fint gavetips til en nybakt mor er derfor babyklær og -sko. Dette er også en gave som er morsom å kjøpe, siden det finnes så mange søte plagg!

Du kan kjøpe klær i nyfødtstørrelse, men det er like greit å kjøpe litt større klær. Det er uansett lurt å tenke over når på året barnet er født, slik at du ikke kjøper sommerklær for nyfødt til et barn som er født på vinteren (eller omvendt).

9. Babyutstyr og stelleprodukter

Foruten klær, trenger babyen også diverse utstyr og stelleprodukter. Også dette finnes i flere ulike prisklasser, fra under hundrelappen til flere tusen kroner. Her er noen tips til utstyr du kan gi den nybakte moren i gave:

 • Bleier
 • Stelleprodukter som gulpekluter, salve, talkum eller våtservietter
 • Temperaturmåler
 • Sengetøy
 • Badeolje
 • Bilstol
 • Barnevogn
 • Reiseseng
 • Bæresjal eller -meis
 • Vippestol
 • Babycall
 • Produkter for barnesikring av bolig

Ja, mulighetene er nærmest uendelige. Forsøk likevel å finne ut hva barnet faktisk trenger. Kanskje er utstyret du vurderer allerede kjøpt inn? Legg gjerne ved en byttelapp dersom du er usikker. Alternativt kan du gi bort et gavekort hos en babybutikk.

10. Personlig pleie til mor

Det er ikke bare babyen som har behov for stelleprodukter. Også mor vil nok sette pris på dette! Kanskje du kan gi mor en deilig dusjsåpe, badeskum, dusjolje eller andre velværeprodukter?

Du kan også gi henne gavekort på manikyr, pedikyr eller hudpleie, dersom dette er noe du tror hun vil like. Ja, eller en gavekort på en frisørtime!

Gavetips til nybakt mor og far

Legg merke til at mange av våre gavetips til nybakt mor også kan gis til en nybakt far. Dersom du vil gi bort en gave til begge, kan blant annet nevnte husvask, barnepass eller det å lage middag være et supert valg.

Men det finnes også andre tips. Kanskje du kan gi bort en gavekurv med smakfulle delikatesser, enten det er appelsinmarmelade, kjeks, oster eller noe annet? I kurven kan det også ligge babyprodukter eller lignende. Her er det kun fantasien som setter grenser.

Du kan også gi dem en fødselsplakat som de kan henge på veggen, med omrisse av det nyfødte barnet, samt opplysninger om vekt og lengde.

Gave til nyfødt fra tante eller onkel

Som nybakt onkel eller tante ønsker du kanskje å gi den lille en minneverdig gave som han eller hun kan få glede av senere i livet. Dette kan for eksempel være et armbånd som kan justeres etter hvert som barnet vokser, eller et søtt smykke.

Du kan også gi babyen en sølvskje med navnet inngravert, eller en søt bamse. Det er enda en stund til barnet vil få bruk for leker, men det kan jo være fint å gi bort det som kanskje blir barnets favorittleke om et år eller to?

Barselgave fra besteforeldre

Det finnes mange fine gavetips til nybakt mor og far fra besteforeldre. Bor dere i nærheten og har helsen til det, kan dere kanskje bistå med stell av barnet den første tiden? Dette kan gi mor og far litt pusterom i den nye tilværelsen.

Utstyr babyen trenger vil også verdsettes høyt. Som besteforeldre vet dere kanskje hva barnet har og ikke har av utstyr, og kan bidra med noe. Men også personlige gaver som smykker eller lignende vil ha stor verdi!

Har du gavetips til nybakt mor?

Dersom du har andre idéer til gaver man kan gi til en nybakt mor eller far, hører vi gjerne fra deg i kommentarfeltet. Del dine forslag med leserne, eller fortell om gaver du selv fikk i barseltiden som betydde litt ekstra for deg.

Det som er sikkert, er at fine gaver ikke nødvendigvis trenger å koste mye penger!