Hva gir man i dåpsgave?

Dåpen er en betydningsfull og høytidelig begivenhet som markerer en viktig milepæl i et barns liv. Å velge riktig dåpsgave kan være en utfordring, da man ønsker å gi noe som både er meningsfullt og minneverdig.

Denne artikkelen vil utforske ulike typer dåpsgaver, deres betydning, og hvordan man kan velge den perfekte gaven til denne spesielle anledningen.

Tradisjonelle dåpsgaver

Tradisjonelle dåpsgaver har dype røtter i kultur og historie. De er ofte valgte for deres symbolverdi og varighet. Noen av de mest populære tradisjonelle gavene har vi listet opp nedenfor.

 • Smykker, som gull- eller sølvkjeder, armbånd og medaljonger, er tidløse dåpsgaver. De kan graveres med barnets navn, dåpsdato eller en spesiell melding. Disse gavene kan være noe barnet kan bære som en påminnelse om denne spesielle dagen.
 • Sølv- eller gullskjeer er klassiske dåpsgaver. De symboliserer velstand, og de er ofte graverte med barnets initialer og dåpsdato. Disse skjeene kan overleveres som familiearvestykker fra generasjon til generasjon.
 • Barnebibel eller en personlig gravert Bibel er en meningsfull gave som reflekterer dåpens religiøse betydning. Det finnes Bibler spesielt designet for barn, med illustrasjoner og enkle tekster, som kan bli en del av barnets oppvekst og religiøse utdanning.

Moderne dåpsgaver

Moderne dåpsgaver er ofte mer praktiske og tilpasset dagens livsstil. Disse gavene kan fortsatt være minneverdige, men de har også en funksjonell verdi.

 • Personlig tilpassede gaver som tepper, puter eller plakater med barnets navn, fødselsdato og dåpsdato er populære. Disse gavene kombinerer et personlig preg med praktisk bruk, noe som gjør dem til varige minner.
 • En fotobok eller et fotoalbum som dokumenterer barnets første måneder og dåpsdag er en hjertevarmende gave. Det gir foreldrene muligheten til å bevare og dele minner fra denne spesielle tiden.
 • En annen praktisk gaveidé, er å sette opp en sparekonto eller et fond i barnets navn. Dette kan bidra til barnets fremtidige utdanning eller andre viktige livshendelser. Det er en gave som vokser i verdi over tid og viser en langsiktig omsorg.

Kreative dåpsgaver

For de som ønsker å gi noe unikt og kreativt, finnes det mange alternativer som kan skille seg ut og bli verdsatt i årene som kommer.

 • Et personlig kunstverk, som et maleri eller illustrasjon med barnets navn og dåpsdato, kan være en vakker og unik gave. Dette kan pryde barnets rom og bli et kjært minne.
 • Håndlagde gaver, som strikkede tepper, kosedyr eller andre håndverk, gir en personlig og kjærlig touch. Disse gavene viser at giveren har lagt tid og omtanke i å lage noe spesielt.
 • En minneboks hvor foreldrene kan oppbevare viktige minner som dåpsattesten, første hårklipp, og andre småting fra barnets tidlige år, er en praktisk og sentimental gave. Dette hjelper til med å bevare minner for fremtiden.

Tips for å velge den perfekte dåpsgaven

Å velge riktig dåpsgave kan være utfordrende, men med noen enkle tips kan prosessen bli enklere.

 1. Tenk på hva foreldrene og barnet vil sette pris på. Er de tradisjonelle, moderne eller liker de unike og kreative gaver? Kjennskap til deres smak og stil kan hjelpe deg å velge riktig.
 2. En personlig tilpasning kan gjøre selv den enkleste gave spesiell. Graveringer, monogrammer og tilpassede detaljer viser at du har lagt omtanke i gaven.
 3. Velg en gave som kan være til glede i mange år. Enten det er smykker, en sparekonto eller et kunstverk, vil en varig gave bli verdsatt lenge etter at dåpsdagen er over.
 4. Mens sentimentale gaver er vakre, kan praktiske gaver også være svært nyttige. Vurder hva som kan være til hjelp for foreldrene i hverdagen, som klær, tepper eller babyutstyr.

Finn din dåpsgave i dag!

Å gi dåpsgaver er en kjærlig handling som viser omsorg og deltakelse i barnets liv. Enten du velger en tradisjonell, moderne eller kreativ gave, er nøkkelen å finne noe som vil bli verdsatt og husket.

Tradisjonelle gaver som smykker, dåpsskjeer og bibler gir en dyp symbolikk og varighet, mens moderne gaver som personlig tilpassede gjenstander, fotobøker og fond tilbyr praktisk verdi. Kreative gaver som kunstverk, håndlagde gjenstander og minnebokser gir en unik og personlig touch.

Til syvende og sist er det tanken bak gaven som teller mest. En godt gjennomtenkt dåpsgave viser at du bryr deg og ønsker å bidra til barnets start på livet på en meningsfull måte. Uansett hvilken type gave du velger, vil det å delta i dåpen og feire denne viktige milepælen sammen med familien være det mest verdifulle av alt.