Fot: GoFundMe/BabyJustin'sFuneral Aldri ha ballonger i hus med babyer!
juli 4, 2018 6404 Views

Aldri ha ballonger i hus med babyer!

Enorm risiko som ikke er verdt det

1 Shares

Vi vet alle at små barn og babyer elsker å utforske nye ting, og de bruker gjerne munnen til å gjøre det. Dette kan få katastrofale følger, og ballonger i huset er blant verstingene når det kommer til kvelningsdød blant små barn. Denne historien skjedde den 31. mai i år.

En amerikansk mamma, Katie Chamberlain fra Indianapolis, mistet sin sønn Justin i en kvelningsulykke som involverte en ballong. Livet til den 9 måneder gamle gutten sto ikke til å redde da ballongen satte seg fast i luftrøret hans.

I sosiale medier har hun nå bedt foreldre om være svært forsiktig og skeptiske til å ha ballonger i huset, samt at man bør lære seg førstehjelp. Justin døde etter å ha svelget en uoppblåst ballong.

Skjedde fort

Katie Chamberlain gikk ut på Facebook for å beskrive den tragiske hendelsen som inntraff den 31. mai i år og som resulterte i at babyen hennes, Justin, kvaltes og døde av en ballong som storebroren hadde etterlatt seg på gulvet.

Hun forklarer morgenen:

‘… startet likt som alle andre dager. Jeg ga Justin mat, byttet på ham og satte ham ned på gulvet for å leke. Jeg la merke til en ballong på gulvet, og denne kastet jeg raskt i søpla. Jeg la ikke merke til den andre ballongen.’

Katie tok bare blikket vekk fra babyen sin i en kort øyeblikk, men på denne tiden hadde han funnet ballongen og puttet den i munnen sin.

‘Da min ni måneder gamle gutt begynte å leke fant han ballongen, og som alle andre babyer puttet han det nye objektet i munnen sin. Jeg så ikke at han hadde puttet den i munnen, men jeg så på ham og kunne se at han hadde noe i halsen. Jeg skyndte meg bort til han og håpte at jeg kunne få ut det han hadde i munnen, men det var for sent.’

Hun fortalte videre at mens han kjempet for luft så tvang dette ballongen ned i det veldig tynne luftøret og forårsaket kvelning.

Mens Katie utførte hjerte- og lungeredning klarte hun ikke å få ut ballongen.

For å gjøre saken enda verre ble Katie satt på vent da hun ringte nødtjenesten, og ambulansepersonellet kom for sent. Selv etter at ballongen hadde blitt fjernet fra luftveiene kunne ikke Justin bli gjenopplivet og fikk hjertestans.

Justin ble fraktet til sykehuset hvor leger jobbet med gutten i ytterligere 30 minutter, men han han omkom altså på tragisk vis.

Katie har som sagt advart andre foreldre om farene med å ha ballonger liggende og forklarte:

‘Alt dette har skjedd på grunn av en dum ballong. Noen få minutter med moro er ikke verdt den enorme risikoen. Det er ikke verdt den forferdelige skylden du vil kjenne på etterpå hvis noe skjer med ditt barn. Alt vi sitter igjen med er minner, bilder og noen få av hans eiendeler. Det er ingen smerte større enn å være en sørgende forelder.’

Amerikansk studier forklarer at ballonger er den ledende årsaken for barnedødelighet ved kvelning, og står for 29% av dødsfallene. Pølser blir trukket frem som den farligste maten. En

Kilde: Essential Baby

1 Shares
Previous Samler inn penger til sønn med 'barne-alzheimers'
Next Ny forskning: skadelig for babyen å ikke amme rett etter fødselen

You might also like

Nyheter

Forbered deg på babyens ankomst: De essensielle tingene du må ha før den lille kommer

Det er flere ting du bør ha på plass før den lille kommer for å sikre en trygg og komfortabel start på livet. Derimot kan det være en kostbar affære

Nyheter

Tatoverings-tabbe gav navneendring

Tatoveringstabben førte til at moren endret navnet på sønnen sin fra Kevin til Kelvin.

Helse

Serena Williams snakker ut om fødselsdepresjon

Serena Williams snakker åpent ut om en tung tid etter fødselen.