Hjerte lunge redning barn

Far berget baby med hjelp av hjerte-lunge-redning

En pappa som reddet babyens liv bare noen måneder etter å ha vært på livredningskurs anmoder spesielt foreldre til små barn om å lære seg førstehjelp.

8 år gamle Ruaridh Brown fra Skottland ble berget av sin egen pappa da leppene hans begynte å bli blå og han stoppet å puste.

Lær hjerte-lunge-redning for barn her.

Reddet livet til sønnen

Pappa Alec Brown (29) reddet altså livet til sønnen sin ved hjelp av hjerte-lunge-redningskurset han hadde vært på noen måneder tidligere, og han ber om at folk er flinke til å pusse opp disse kunnskapene.

Han fortalte den britiske avisen The Independent at han var hjemme, og at familien bor på en avsidesliggende område på den skotske øya Mull. Sønnen på 8 måneder våknet deretter opp fra hvilken sin. Alec 26 år gamle kone Kayleigh syntes at sønnen kjentes litt varm ut, men etter å ha sjekket temperaturen hans fant de ut at den var normal.

Da Brown beskrev hendelsen, som skjedde i april 2018, kunne han fortelle at konen satte sønnen i barnestolen og gikk for å lage ham lunsj. Da hun kom tilbake kunne hun se at han hadde problemer. Hun løftet han deretter opp og oppdaget at gutten ikke pustet i det hele tatt.

‘Vi trodde han hadde satt noe i halsen, så jeg forsøkte å dunke han i ryggen slik at det han hadde i halsen skulle løsne, men det var ingenting som kom opp.

Paret hadde på dette tidspunktet ringt etter en ambulanse, og de la deretter Ruarudh på gulvet og sjekket luftveiene hans.

‘Leppene hans begynte å bli blå’, forklarte Alec og han begynte deretter med hjerte-lunge-redning – og han brukte altså kunnskapen han hadde lært på førstehjelpskurset rettet mot spedbarn i februar i år.

‘Jeg gav ham hjertekompresjoner i halvannet minutt, og da trakk han pusten dypt før han deretter kastet opp – og så startet han å puste.’

Etter hvert kom ambulansen og tok Ruraidh md seg til barnesykehuset i Glasgow med helikopter, og der ble han værende i tre dager.

Legene tror gutten fikk en virusinfeksjon og at det var dette var årsaken til pustevanskene.

Da barnet begynte å gråt merket faren at pusten bl bedre.

‘Man viser ingen følelser akkurat der og da’, sa Brown. ‘Mange fæle tanker går gjennom hodet, men det var først da han begynte å gråte at det slo meg hva som akkurat hadde skjedd’.

Han forteller at han gjennomførte et gratis førstehjelpskurs i februar som var rettet mot hjerte-lunge-redning for babyer.

‘Vi bor avsidesliggende til og det er derfor kjekt å kunne dette’, fortsatte Brown.

Akkurat dette kurset ble arrangert av en mor som jobber innenfor dette feltet og som også har et barn som måtte berget med hjerte-lunge-redning.

‘Uansett om du er en mamma, pappa, søster, bror eller besteforelder, så er det viktig at man tar et kurs som dette så fort som mulig. Vanlig hjerte-lunge-redning lærer deg ikke de samme tingene, og det er forskjeller på hvordan dette skal gjøres på voksne og barn’. sa Brown.

Lær hjerte-lunge-redning for barn her.