Serena Williams fødselsdeprasjon Olympia

Serena Williams snakker ut om fødselsdepresjon

Serena Williams er i vinden om dagen ettersom hun har gjort comeback i tennis-turneringen French Open etter graviditeten sin, samt bruken av den mye omtalte catsuiten i den første kampen hun spilte.

Hun avslører dog at hun syntes den første tiden som mor var vanskelig, og nå har hun altså delt sine erfaringer som førstegangs-mamma og fødselsdepresjonen som kom i kjølvannet av fødselen av datteren Alexis Olympia.

Noe jeg fortsatt må håndtere

Serena Williams, som altså har gjort comeback som tennisspiller under French Open denne uken, har i et intervju med magasinet Harper’s Bazaar åpnet opp om tiden etter fødselen.

Ærlig talt, så tror jeg at dette er noe jeg fortsatt må håndtere‘.

Tennisstjernen har tidligere kommet med detaljer om den traumatiske fødselen av datteren, og understreker at kvinner er nødt til å ta opp og diskutere mental helse i etterkant av fødsler.

Jeg mener at man må snakke mer om dette ettersom det nesten er som et fjerde trimester – det er en del av graviditeten. Jeg at husker én dag da jeg ikke kunne finne flasken til Olympia ble jeg så opprørt at jeg begynte å gråte… rett og slett fordi jeg ville være perfekt for henne.

Når forventningene ikke matcher virkeligheten

Det er uten tvil veldig viktig at høyprofilerte kvinner som Serena Williams står frem og snakker åpent og ærlig om de problemene som kan oppstå i etterkant av fødsler. Det får både oppmerksomhet i media og setter problemet på dagsorden, og kanskje like viktig er det at det minner oss på om at dette er noe som kan skje alle og enhver.

Serena Williams Olympia

Serena Williams forteller at tiden etter fødselen var tøff, og at dette er noe kvinner må snakke mer om. Foto: Instagram7Serena Williams

Selv de mest vellykkede og respekterte medlemmene i samfunnet kan bli påvirket av slike ting, og det er viktig å huske på at det ikke er din feil samt et ikke gjør deg til noen dårligere person eller mamma, i følge lege Nicola Highet ved Centre of Perinatal Excellense i USA.

Legen sier også at skam fortsatt er forbundet med temaet og at dette gjør at kvinner ikke våger å snakke ut slik at de kan få den hjelpen de trenger.

Highet sier: ‘Uheldigvis er det fortsatt skam og stigma forbundet med problemer under graviditeten og etter at man har fått et barn. Vi har ofte høye forventninger til at dette skal bli en vidunderlig opplevelse (akkurat slik som både tv-reklamer og blader forteller oss), men når opplevelsen ikke matcher virkeligheten kan dette føre til at kvinner føler at de svikter som individer og mødre.

Williams er som kjent gift med en av grunnleggerne av Reddit, Alexis Phanian, og forklarer at livet hennes og prioriteringene har forandret seg etter at paret fikk sin datter i september 2017.

Familien kommer definitivt foran tennis for meg. Når jeg trener må jeg være ferdig før klokken 13.00 ettersom jeg da må være sammen med Olympia. Det har ikke gått én dag uten at jeg har vært sammen med henne.

Får gjøre som hun vil når hun vokser til

Serena Williams tilegnet seieren i comebacket til datteren sin, men sier at hun ikke nødvendigvis ønsker at Olympia skal følge i fotsporene sine.

Jeg vet ikke om noen spillere som ville ønsket at barnet deres skal spille tennis. Hun får gjøre dét hun vil, så lenge det er noe positivt.´

Kilde: Essential Baby