Katera Barker gjenglemt bil død

Glemte datteren (1) i bilen – omkom i varmen

Ett år gamle Katera hadde nylig blitt adoptert av Matt og Jenny Barker fra Nashville i USA, men jenta ble forrige onsdag avglemt i adoptivpapppaens bil i timesvis i høy varme og omkom tragisk. Identiteten ble gjort kjent for et par dager siden.

Matt Barker skulle levere sine to barn, Katera og et søsken på fem år, i barnehagen i forrige uke. Deretter dro han tilbake hjemmet deres før han betnyttet seg av en transportservice for å komme seg til flyplassen for å rekke et møte. Uten viten og vilje hadde han glemt å levere Katera, og fikk heller ikke med seg at hun satt i bilen da han kom hjem. Jenta ble forlatt i bilen kl. 08.00 om morgenen.

Temperaturen nådde 31 grader

Barker, som nå blir etterforsket av politiet i Nashville, tok deretter transport til flyplassen og fløy ut på forretningsreisen sin. Temperaturen nådde 31 grader denne dagen – noe som betyr at temperaturen inni bilen kan ha vært så høy som nærmere 50 grader.

På ettermiddagen dro kona hans, Jenny Barker, for å hente de to barna i barnehagen, men der ble hun fortalt at Katera aldri hadde blitt sluppet av der.

Etter en kjapp telefonsamtale til mannen skjønte Jenny at datteren fortsatt satt i bilstilen inni mannens pick-up.

I følge politiet ringte en panikkslagen mor 911 og hastet hjemover. Hun kom til stedet før nødetatene og dro ettåringen ut av bilen like før kl. 18.00 på ettermiddagen. Hun satte umiddelbart i gang med hjerte-og lungeredning mens hun ventet på ambulansen.

Katera ble deretter fraktet i all hast til Vanderbilt Children’s Hospital, men ble erklært død ved ankomst.

Matt Barker kom hjem sent den samme kvelden, og politiet sier at paret samarbeider fullt ut med dem i forbindelse med etterforskningen.

Man har ikke tatt ut noen tiltale forløpig i forbindelse med Kateras dødsfall.

Temperaturen stiger raskt i bilen

Faren med å etterlate eller glemme barn i en bil når det er varmt være ute kan ikke overvurderes, og faktisk kan temperaturene dobles inni en bil i løpet av kort tid. Når temperaturene er høye ute, slik som de har vært i store deler av Norge den siste tiden, så kan det å være borte bare i noen minutter faktisk også få konsekvenser og være farlig.

Det kan ta så lite som bare noen minutter hvis det ikke står på noe ventilasjon i kjøretøyet. Barn (og dyr) blir dehydrert i løpet av noen minutter, og da tar det ikke lang tid før man opplever organsvikt. Biler er ikke barnevakter, og husk på at en bil kan bli stjålet eller utsatt for innbrudd. Barn skal ikke etterlates i bilen uansett – uavhengig av været.

Man regner med at 37 barn dør årlig etter å ha blitt etterlatt i biler hvor temperaturene har steget drastisk.

Kilde: News.com.au