Reis på ferie med babyen din

I Norge så kan de aller fleste av oss kjenne at det rykker litt i reisefoten under eller etter en mørk vinter. Når man får en baby så er det å reise en av de tingene som blir annerledes. Noen velger å ikke reise med babyen fordi de er redd for at det skal skje noe eller fordi det kan bli veldig stress. I denne artikkelen skal vi fortelle deg hvordan du kan reise med din baby på en trygg og god måte.

hVOR ER DET BEST Å REISE PÅ FERIE MED BABY?

I utgangspunktet så er det mulig å reise hvor man vil med baby, men for å få en fin ferie så er det viktig å vise hensyn til babyen. Det betyr at man vil unngå de lengste flyturene og at det er en viss infrastruktur der man skal reise. Når man skal reise på ferie med baby så er det noen ting man bør tenke på når man velger hvor man skal reise med baby. Nedenfor har vi rangert de 10 beste stedene å reise med baby:

  1. Gran Canaria
  2. Hellas
  3. Florida
  4. Mauritius
  5. Seychellene
  6. Thailand
  7. Florida
  8. Australia
  9. Bulgaria
  10. Kroatia

Hva er viktig når man velger en destinasjon for barselferien?

Når du skal velge en destinasjon for reise med baby så er det noen viktige ting som vi har selv erfart at er veldig viktig. Nedenfor har vi laget en liste over hva man bør tenke på før man velger destinasjon for ferien med baby:

Sykdomssituasjon

Det kan være greit å unngå steder som er utsatt for forskjellige sykdommer. Da snakker vi gjerne om deler av Asia og Afrika. I vestlige Europe så er det som regel mindre sjanse for å pådra seg sykdommer når man er på ferie, selv om man selvfølgelig kan være uheldig der med NORO-virus. Helt sikker vil man aldri være men det kan være greit å lese seg opp før man reiser. Er man veldig usikker så kan man oppsøke en reisemedisiner som kan gi deg gode råd om du skal reise til et område som f.eks krever vaksinering eller lignende.

Mat

Her er man alle veldig forskjellig men det kan være greit å gjøre ting enkelt for en når man skal på ferie. Det betyr å velge et hotell som har et godt mat-tilbud og som gjør at du faktisk kan slappe når du er på ferie. De aller fleste babyer spiser flaskemat eller mat fra glass, dette må man huske å pakke med seg når man skal ut å reise. Reiser man som par så anbefaler vi at man pakker med litt mer mat enn man trenger og man pakker det i to bagger, i tillegg til å ha noe i håndbagasjen så man har mat hvis bagasjen skulle være forsinket.

Etablert helsevesen

Når man reiser på ferie med baby så er det alltid en risiko for noe kan skje og at man må oppsøke helsevesen. Da er det veldig greit å velge en destinasjon som har gode alternativer her, offentlige eller private sykehus.

Sikkert

Verden er i stadig endring, det kan derfor alltid være greit å sjekke ut ønsket destinasjon på UD.no før man reiser. De aller fleste destinasjoner er trygge å reise til men når man reiser med en så verdifull last som en baby så er det viktig å være sikker.

Komfort

Når man skal reise på ferie med en baby første gang så får komfort en helt annen betydning. Med det så mener vi at det er ikke noe særlig å bo på hostel med en baby. Dager med en baby kan være uforutsigbare så derfor er det greit å velge komfort fremfor at det skal være så spennende. Velg et hotell som har basseng, air condition og som er hyggelig å være på.

10 gode tips til deg som skal ut å reise med din baby

Når man reiser for første gang med baby så er det ikke lett å vite alt, derfor har vi prøvd å gjøre det lettest for deg. Vi har kombinert våre egne erfaringer med andre råd som vi har funnet fra andre nettsider.

Ta med en god barnevogn

En baby tilbringer mye tid i barnevognen og skal man reise til et varmt sted med en baby så er det viktig å ha en god barnevogn. Du finner en oversikt i vår test av barnevogner over de mest fleksible vognene. Hvis man planlegger å reise mye så kan man i tillegg bestille en bag til vognen som beskytter vognen under transporten. Det er ingen hemmelighet at det har vært en del foreldre som har kommet fremt til destinasjonen og fått en ødelagt vogn levert ved ankomst.

Sjekk om hotell har babyseng

Det er ikke få barnefamilier som har reist på sydenferie med baby og endt opp med å ufrivillig samsove med babyen. Det er virkelig ikke noe galt med å samsove men hvis dette er noe man ikke praktiserer til vanlig så kan det være skikkelig bom. Derfor er det enkleste tipset er å sjekke med hotellet at det er en babyseng tilgjengelig. Om det ikke er det så kan det være lurt å ta med seg en. Det finnes flere mobile babysenger til salgs og dette er noe som vi anbefaler at du kjøper nytt.

Husk solbeskyttelse til baby

Selv om du og din partner helt sikkert har lyst til å sole dere på ferie så gjelder dette ikke babyen. Derfor er det lurt å ta med seg et skyggetelt, skyggelue og sørge for at man har en vogn som gir god solbeskyttelse. I tillegg så bør man ta med solkrem som man kan smøre på som ekstra sikkerhet.

Kjøp med deg ting fra apoteket i Norge

Hvis du noen gang har vært syk i utlandet eller hatt behov for et apotek i utlandet så vet du hvor frustrerende det kan være, spesielt med en baby. Derfor anbefaler vi i Baby.no at du tar med deg vanlige ting som smertestillende (til voksende og baby), salver, plaster og andre ting som du tenker kan være nyttig. Ofte så kan de ansatte på apoteket være veldig behjelpelig med å finne frem varer du kan trenge.

Finn ut hvor nærmeste lege og sykehus er

Enkelte vil kalle det ekstremt å finne ut hvor nærmeste lege eller sykehus er, men det er ikke så dumt hvis man skulle ha behov for det. Det gjelder spesielt hvis man reiser utenfor et reiseselskap som Ving eller Apollo hvor dette er informasjon som de gjerne har enkelt tilgjengelig.

Ikke glem å ha en god reiseforsikring

Når man skal ut å reise med en baby så er det ekstremt viktig at man har en god reiseforsikring som dekker alle reisende. Det er viktig at man sørger for at den dekker landet dere skal besøke, at den dekker alle barn og ikke har noen begrensinger. Enkelte tror at det er nok med reiseforsikringen som følger med et kredittkort men vi anbefaler alle å tegne en skikkelig forsikring slik at man er godt beskyttet om noe skulle skje.

Ofte stilte spørsmål om ferier med baby

Det er veldig mange som har spørsmål om det å reise på ferie med baby. Nedenfor så har vi samlet opp spørsmål som vi har fått på epost og igjennom andre kanaler. Husk at har du spørsmål som gjelder liv eller helse så er det viktig at du tar dette med din fastlege/helsesøster.

Når kan man reise til syden med baby?

Man bør vente noen uker med å reise med en baby og aller helst noen måneder. Det er viktig å huske på at verken foreldre eller barn vil ha noe særlig glede av å reise på ferie veldig tidlig etter fødsel. Hvis man unngår de mest eksotiske stedene så kan man reise bare noen uker etter fødsel, men det kan være som nevnt være greit å velge å vente litt lengre.

Må babyen ha pass?

Alle barn (inkludert baby) må ha pass eller nasjonalt id-kort for å reise til utlandet. Hvilket av dokumentene du trenger er avhengig av hvor du skal reise. Vi anbefaler at med en gang man bestemmer seg for å reise så bestiller man en time på passkontor. Heldigvis så er prosessen med å få pass nå veldig enkel og rask.

Trenger babyen eget sete på flyet?

Normalt sett så trenger ikke barn under 2 år eget sete på fly. Flyselskapene har egne løsninger som gjør flyturen behagelig for en baby. For lengre flyturer så er det vanlig at man kan montere en spesial babyseng som gjør det komfortabelt for foreldre og barn.