10 «flaue» spørsmål om sex og graviditet

Få med deg de spennende og flaue spørsmålene du har men ikke har turt å spørre om sex når du er gravid!

Vi i Baby.no har tidligere skrevet noen artikler som f.eks om man kan bruke sexleketøy når man er gravid og når er det vanlig å ha sex etter fødsel. Begge disse artiklene ser vi er populære så derfor har vi laget en artikkel med 10 spørsmål om sex og graviditet som du kanskje ikke tør å spørre selv men lurer på.

Kan han komme inni meg når jeg er gravid?

Ja, det skal være helt uproblematisk for mannen å komme inni deg når du er gravid så lenge du er innenfor det som kalles et normalt svangerskap. Fosteret ligger godt beskyttet i livmoren. Vi vil nevne at for å ha ubeskyttet sex så bør man være i et fast forhold og sykdomsfri, spesielt når man er gravid.

Kan man bruke glidemiddel når man er gravid?

Ja, du kan bruke glidemiddel når du er gravid, det kan faktisk være veldig lurt ettersom slimhinnene kan være tørre. Det anbefales å bruke et glidemiddel som du finner på apoteket som er uten parfyme og andre ting som kan irritere slimhinnene.

Hvor går spermen når man er gravid?

Når man har sex uten kondom når man er gravid og mannen kommer så er det mange som lurer på hvor sæden går. Dette er et veldig godt spørsmål men med en veldig enkel forklaring. Det er en slimpropp livmorshalsen som blokkerer spermen fra å reise videre i systemet. Noen lurer på om de kan bli gravide av dette, altså en dobbel graviditet. Dette er super sjeldent, det finnes bare 10 bekreftede tilfeller av dette.

Hvilken sexstilling er best når man er gravid?

Dette er faktisk et spørsmål som vi ser at veldig mange har og det er kanskje fordi det ikke er så lett. Hvilken sexposisjon som er best når du er gravid avhenger av hvor langt du er på vei og hvordan du føler deg. For de aller fleste så vil misjonær utgå men heldigvis så finnes det mange alternativer. Nedenfor finner du noen tips til sexstillinger som kan fungere når du er gravid:

Spooning/ligge i skje

Dette er en posisjon som de aller fleste setter pris på. Den er intim og gir masse nærhet. Det er en sexstilling som ikke krever veldig mye av deg som er gravid som kan være bra og det betyr at den funker igjennom hele graviditeten.

Opp etter en vegg

Dette kan være en spennende sexstilling for deg som ønsker en rask en eller hvis du av andre årsaker syntes de andre forslagene er vanskelig. For at dette skal være en bra posisjon for deg så er det viktig at dere er i «riktig høyde». Hvis man ikke er i riktig høyde så kan dette være en stilling som ikke passer. Det er veldig viktig at man kommuniserer godt med partneren sin her.

Man bør være veldig forsiktig når man går bakfra fordi man kommer veldig langt inn med penis, dette kan være ubehagelig og man bør derfor ta det veldig rolig.

Bakfra

Ved hjelp av noen puter så kan det å ha sex bakfra være et veldig godt alternativ. Det å ikke legge press på magen kan gjøre hele forskjellen på en god og dårlig opplevelse. Vær oppmerksom på at enkelte menn opplever at penis treffer veggen i livmoren, dette kan oppleves rart når det er en baby der. Babyen tar ingen skade, men det kan være lurt å ta det rolig så det blir bra for alle parter.

Reverse Cowgirl

Dette er en sexstilling som kanskje ikke så mange bruker i det daglige men den fungerer veldig godt når man er gravid. Du ber mannen legge seg på ryggen og du setter deg ned på penis baken vendt mot mannen din. Da har du full kontroll over hele opplevelsen.

Kan man ha oralsex når man er gravid?

I utgangspunktet så kan man ha oralsex når man er gravid, forutsatt at man har et «normalt svangerskap». Er du usikker så sjekk alltid med jordmor, fastlege eller helsesøster. Det betyr at man kan trygt bli slikket og gi blowjobs når man er gravid. Det er riktignok noen veldig viktige ting man må tenke på. Det viktigste er hvis du som kvinne mottar oralsex så bør mannen eller kvinnen ikke blåse opp i din vagina, dette kan skape en luft embolisme som kan være veldig alvorlig. I tillegg så er det ekstremt viktig at dere er sykdomsfrie og friske. Dersom du har et svangerskap som er komplisert eller får ekstra oppfølging så anbefaler vi deg å alltid snakke med en lege før du praktiserer oralsex.

Hvorfor føles sex bedre når jeg er gravid?

Hvordan sex føles under graviditet er veldig individuelt men noen opplever at sex føles bedre når de er gravide. Grunnen er at kroppen produserer mer hormoner og at blodet strømmer lettere. Dette kan gjøre at sex føles bedre når man er gravid enn når man ikke er det. Det er viktig å huske på at det ikke er alle som føler det helt likte, vi er alle forskjellige.

Er det noen fordeler med å ha sex når man er gravid?

Det finnes mange fordeler, her er noen:

  1. Lavere blodtrykk
  2. Lavere sjanse for hjerteinfarkt for mannen din (finnes lite forskning på kvinner, dessverre)
  3. Bedre immunforsvar
  4. Bedre muskler i bekkenet

Er det normalt med ekstrem sexlyst når man er gravid?

Ja, kroppen din blir et fyrverkeri av hormoner. Det kan gjøre at du opplever økt sexlyst under graviditeten og det er helt normalt. Skulle du være gravid å ikke oppleve økt sexlyst så er dette helt normalt. Vi er alle sammen forskjellige og ikke minst så er hver graviditet forskjellig.

Er det vanlig at mannen ikke vil ha sex under en graviditet?

Ja, det er helt vanlig at mannen ikke ønsker sex under en graviditet. Det kan være fordi han er redd for å skade babyen eller så kan det være fordi det er mye stress rundt det å vente en baby. Det beste du kan gjøre her er å opplyse om at det faktisk ikke er farlig å ha sex når man er gravid og kommunisere godt. Det kan være veldig frustrerende når man opplever en stor forskjell i sexlyst så her må man bare jobbe med hverandre.

r