Baby utvikling uke 5

Uke 5: Opp med hodet!

Nakkemusklene til babyen din begynner å bli sterkere, og dette gjør at den nå klarer å holde hodet oppe i korte perioder. Hun klarer å holde hodet oppe i korte øyeblikk av gangen når hun ligger på magen, og det er derfor viktig at man fortsetter med denne aktiviteten.

Babyen kan trolig også rugge seg fra side til side, og kanskje holde hodet oppe når hun sitter i et barnesete i en bil.

De første ekte smilene

De første smilene skjer omtrent samtidig i alle kulturer, så nå kan du gjøre deg klar til å motta tannløse kun-til-deg-smil fra babyen som takk for all omsorgen du har gitt. Faren for at hjertet ditt vil smelte er overhengende, og dette gjelder uansett om du har fått søvn eller ikke foregående natt!

Tenk bare på følgende som pappa: du har hatt en elendig dag på jobb, du har hatt lite søvn, og du sitter en den verste rushtrafikken på tur hjem fra jobb. Når du da får et lite nurk i hendene sine som gir deg et herlig smil fullt av gommer så vet du virkelig at du holder et lite menneske som kjenner deg – og da betyr alt det andre kjipe ingenting!

Sover mer og bedre

På dette tidspunktet i din babys utvikling kan du oppleve at den begynner å sove lenger på nettene, og da kanskje 4-6 timer en gang mellom 6 uker og 6 måneders alder. Mye av dette er avhengig av babyens utvikling og din adferd, og det er derfor smart å ha gode rutiner omkriner dette med soving.

De fleste søvneksperter anbefaler å legge babyen i sengen mens den fortsatt er våken, men allikevel søvning. Dette vil hjelpe babyen å falle i søvn for egen maskin, og dette er noe som er kjekt for dere begge når dere våkner i de sene nattetimer. Du kan som sagt hjelpe barnet å nå denne milepælen jo før jo heller ved å etablere sunner søvnvaner fra starten av, og da med leggerutiner som en beroligende bad, en babymassasje eller en nattahistorie.